• BG
  • EN
+359 878 050 450; +359 888 796006 office.sailingdream@gmail.com

Алекс'полис

Александруполис е град в североизточна Гърция, недалеч от турската граница. Населението му е около 50 000 жители и той е главен търговски и административен център на община Еврос. Градът има собствено летище и относително голямо пристанище, от което тръгват фериботи за островите Самотраки, Лимнос и Лесбос, както и други егейски острови.

Символ на Александруполис е пристанищният фар, втори по височина в Европа. Центърът е много оживен, особено вечер, с много кафенета, ресторанти, магазини и т.н. Общинският плаж на Александруполис е широк и пясъчен, награден със Син Флаг. Вилните селища в околнистите му също разполагат с приятни пясъчни плажове. Водата не е толкова прозрачна, поради близостта на устието на река Марица.

На пристанището има голям платен паркинг, на който можете да оставите колата си докато сте на разходка или ако решите да пътувате до някой от островите без кола.

В близост до града се намира родното село на Капитан Петко Войвода, но от къщата му днес няма следа. Въпреки това, в един частен двор е поставен каменен бюст в памет на великия войвода.
Друга забележителност в околността е природният резерват „Делтата на река Марица”, където живеят редки видове птици и растения. Там се предлага разходка с лодка.

Real Time Analytics